Kom med på tidsrejse hos 120 år gammel købmandsgård

Bindeballe Købmandsgaard i Randbøldal fejrer i disse dage 120 års jubilæum. Købmanden har altid gjort en dyd ud af at sende kunderne på en tidsrejse tilbage til en tid, hvor stregkoder ikke havde taget over, og hvor personlig betjening stadig levede.

Bindeballe Købmandsgaard er Danmarks største købmandsmuseum – og nu fylder de 120 år.

I butikken kan du købe alt fra lakridsrødder til bolsjestænger og andre gammeldags købmandsvarer, der sender kunderne tilbage til en tid med personlig betjening, hvor stregkoderne endnu ikke havde taget over. Dankortet og mobilepay skiltet, har dog fået lov at rykke ind mellem de gamle mure.

Købmandsgården blev bygget i 1897 med et håb om, at den dengang nye jernbane mellem Vejle og Vandel ville gøre Bindeballe til et lokalsamfund i vækst, men 60 år senere blev jernbanen nedlagt. Det var dog ikke noget Bindeballe Købmandsgaard ikke kunne overleve. I perioden 1916 til 1973 var det en brugsforening, og gården blev så senere en butik og et museum.

Selv 120 år efter grundlæggelsen lever Bindeballe Købmandsgaard i bedste velgående.

- Det kører bare fuld drøn derudaf. Specielt når solen skinner, Margit Sand, forpagter, Bindeballe Købmandsgård, til TV SYD.

Kom helt tæt på den idylliske lille købmandsgård på TV SYD i aften kl. 19.30.