Kommunale sponsor-kroner til Vejle Boldklub

Vejle Boldklub kan sætte 150.000 kommunale kroner ind på sponsor-kontoen de kommende tre år.

Det fortæller  Vejle Amts Folkeblad på bladets hjemmeside.

I første omgang havde et flertal i økonomiudvalget med borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) i spidsen lagt op til en aftale på det dobbelte beløb. Men det var der ikke opbakning til i byrådet.

Socialdemokrater imod støtte til de røde

Så sent som tirsdag meddelte den socialdemokratiske gruppe, at der ikke var stemning for at give mere end kommunen allerede giver i dag - nemlig to kampsponsorater på hver 75.000 kroner.

Det blev i sidste ende resultatet. Før dagens byrådsmøde havde borgmesteren udarbejdet et ændringsforslag. På forhånd var udkastet til en ny aftale drøftet med Vejle Boldklub, der har accepteret det mindre beløb, der så også giver færre reklameydelser til kommunen.
Men VB er sikret de 150.000 hvert år de kommende tre sæsoner i modsætning til de nuværende aftaler, der kun gælder et kampsponsorat ad gangen.

Den nye aftale kunne ikke hente opbakning fra det samlede byråd. Dansk Folkeparti, konservative, radikale og SF minus gruppeformand Peter Borup Sørensen stemte imod. Mindretallet mente ikke, at kommunen får nok ud af at reklamere via VB.

Flertallet mente til gengæld, at der er fuld valuta for reklamekronerne blandt andet via bandereklamer og gratis adgang på kommunens regning til børn og unge til to hjemmekampe om året.