TV der bevæger dig

Konflikt skal igen i Arbejdsretten

Kristelig Arbejdsgiverforening vil nu have erklæret arbejdskonflikten mod restaurant Vejlegården i Vejle for ulovlig i Arbejdsretten.

Kampen om Vejlegården fortsætter. Billedet er fra LO-fagbevægelsens demonstration mod KA-overenskomsten.

Arbejdsgiverforeningen har overenskomst med Vejlegården, og foreningen ønsker at få fastslået, om den ene overenskomst skal betragtes som mere rigtig end den anden.

Kristelig Arbejdsgiverforening tilbød på et møde med 3F på Hotel Munkebjerg at følge mindstelønnen i 3Fs overenskomst med arbejdsgiverforeningen Horesta, men det blev ifølge direktør Karsten Høgild, KA, afvist.

- 3Fs konflikt mod Vejlegården handler ikke om at få en overenskomst, men om at få virksomheden til at følge den i 3Fs optik rigtige overenskomst, siger Karsten Høgild.

Skærpede krav

Arbejdsretten har i en tidligere kendelse fastslået, at den største faglige organisation på et område har retten til at tegne overenskomst.

- Vi vil nu argumentere for, at den praksis skal ændres, så der fastlægges nogle skærpede krav til sådanne typer konflikter, hvor der i forvejen gælder en kollektiv overenskomst på virksomheden, oplyser Karsten Høgild.

KA har bedt Arbejdsretten behandle sagen som principiel. Det betyder, at sagen skal behandles af tre dommere mod normalt én.

Sagen bliver behandlet 2. og 3. oktober.

Udspillet fra Kristelig Arbejdsgiverforening kommer samtidig med, at 3F har indledt en annoncekampagne, der skal forklare LO-fagforeningens synspunkter. 3F mener, at overenskomsten på Vejlegården undergraver tjeneres løn- og arbejdsvilkår.