TV der bevæger dig

Kontrol med løse laser-kanoner

Sundhedsminister Astrid Krag vil nu have styr på amatørklinikker, der fjerner tatoveringer med billige lasere. Det vækker glæde hos Vejle-klinik.

Der er ingen krav til uddannelse af personalet på de klinikker, der fjerner tatoveringer med kraftige lasere. Det har formentlig været medvirkende til, at patienter har fået det meget skidt efter bahandlinnger. Men nu vælger sundhedsminister Astrid Krag at tage disse klinikker med i et nyt lovforslag, der skal kontrollere tatovørerhvervet i det hele taget.

Ødelagt arm

En af dem, der har oplevet en mislykket behandling er Eva Gerberg fra Aarhus. Hun tog på en klinik i Thisted, men fandt ud af alt ikke var, som det skulle være.

- Jeg følte ikke rigtig, der skete noget, udover at min arm blev fuldstændig ødelagt. Så jeg stoppede deroppe, og fik faktisk ikke flere behandlinger det næste år, fortæller hun til DR Østjylland.

Alle må

Som det er nu, kan enhver købe en billig laser i Kina og begynde at fjerne tatoveringer. Det har vakt undren hos Peter Bjerring, der er speciallæge i hudsygdomme på privathospitalet Mølholm i Vejle.

- Hvis man stikker en nål i folk uden autorisation, er man kvaksalver. Hvis man - som i det her tilfælde - stikker en ekstrem kraftig laser ind i huden på folk, så må man gerne, siger han.