TV der bevæger dig

Køreplan forkorter skole-tiden

I Vejle Kommune er skolebørn nødt til at gå, ti minutter før skolen slutter. Ellers når de ikke skolebussen, og så må de vente lang tid på den næste. Det skal laves om, siger kommunen.

Skolebussen kører, men desværre på tidspunkter, da børnene endnu ikke har fået fri.

Morten Kristensen er medlem af Teknisk Udvalg for SF. Han siger til P4 Trekanten, at der er kommet adskillige klager over dårlige bus-tider, og det er nødvendigt at få dem ændret. 

Tele-taxa

- Vi har fået indsigelser om, at mange skolebørn og unge kommer for sent eller skal gå for tidligt for at nå busserne. Det tager vi en dialog om med Sydtrafik, så køreplanerne kan blive justeret, siger han til P4 Trekanten.

Nogle børn har mulighed for at tage en teletaxa. Det gælder bl.a. for børn, der bor mellem Vejle og Andkjær. Men en tele-taxa kommer kun, hvis man har ringet og bestilt den. Den kører enten i et begrænset geografisk område eller som erstatning for almindelige busser.

Alle kan bestille en tele-taxa, uanset hvilket formål de har med rejsen. Kørslen foregår med taxa, små busser og kørestolsvogne. Vogntypen afhænger af, hvor mange andre kunder, der skal med på turen.