TV der bevæger dig

Kører etapeløb i Syd- og Sønderjylland

Post Danmark Rundt kommer til Sønderjylland i år. De første tre etaper gennemføres i Syd- og Sønderjylland - med kongeetapen i Vejle som sædvanlig.

Ruten til det traditionelle cykelløb blev offentliggjort torsdag i Holbæk. Løbet køres fra 31. juli til 4. august.

Start i Silkeborg

Årets Post Danmark Rundt skydes i gang i Silkeborg. Første etape går skråt ned over Jylland - via Give og Billund - til opløb i Varde. Denne etape er 180 km.

Dagen efter er der start i Ribe - og mål i Sønderborg (175 km).

Kongeetapen

Tredje etape starter i Sønderborg - og efter 200 kms cykling ender feltet på Kiddesvej i Vejle, hvor kongeetapen traditionen tro afsluttes på en skrap rundstrækning med en af landets stejleste gader som en del af ruten.

Fyn springes over i år - og de sidste tre etaper køres på Sjælland - med afslutning på Frederiksberg.

Særdeles hård

Det er en særdeles hård opgave, der venter rytterne under sommerens Post Danmark Rundt, vurderer løbsdirektør Jesper Worre.

- Den er hård. Jeg kan ikke bedømme, om den er den hårdeste rute nogensinde, men de tre lange etaper i Jylland er jo som regel dem, der er meget hårde, og de er med, som de plejer, siger Worre.

Grusvej

- Sønderjylland lå sådan lidt for tur. Sønderborg er en fast del af rutekortet hvert fjerde-femte år. Så vi ville gerne tilbage, siger løbsdirektøren.

Og på første etape er der indlagt en overraskelse:

- Jeg er meget spændt på grusvej-stykket. Det vil skabe noget ravage, og der vil være nogle defekter. Men nu er rytterne advaret, siger han.

En rute for Fuglsang

Sidste år blev det danske etapeløb vundet af hollænderen Lieuwe Westra. Seneste danske vinder af løbet var Jakob Fuglsang, der vandt løbet tre år i træk - i 2008, 2009 og 2010.

- Og netop en type som Fuglsang, vil også være et oplagt bud på en vinder i årets udgave af det danske etapeløb, vurderer Jesper Worre.

Mere sport