TV der bevæger dig

Kræver udvalg indkaldt ekstraordinært

Lugtproblemer fra en foderfabrik i Jelling får nu et SF-medlem af Natur- og Miljøudvalget i Vejle til at anmode om et ekstraordinært møde i udvalget.

Foto: ARKIV

- Jeg mener ikke, at vi som medlemmer af udvalget kan vente til den 27. april, skriver Morten Kristensen (SF) i et brev til udvalgets formand, viceborgmester Søren Peschardt (S).

Foderfabrikken European Protein A/S har været genstand for en langvarig konflikt med kommunen og beboerne i nærområdet. Selv om fabrikken kører med nedsat produktion, er der stadig lugtgener, mener beboerne.

- Jeg kan kun bedømme sagen ud fra henvendelser og diverse indlæg på Facebook, samt rapporten fra medio marts 2015, som jeg vurderer viste væsentlige lugtoverskridelser. Men jeg mener alligevel, at borgernes reaktioner er så væsentlige, at de ikke kan stå ubesvaret, skriver Morten Kristensen.

Vejle Kommune har hyret en ekstern juridisk miljø-rådgiver, som Morten Kristensen gerne ser indkaldt til det ekstra-ordinære møde.

SF?eren ønsker også, at embedslægerne bliver inddraget i sagen. Bl.a. for at vurdere, om lugtgenerne kan påvirke beboernes ? og især børnenes sundhed.

I sit brev ønsker han også svar på, hvor meget Vejle Kommune risikerer at tabe på en ny udstykning tæt på fabrikken, hvis lugtproblemerne betyder, at grundene ikke kan sælges.

Mest sete på tvsyd.dk