Kreative fag trækker unge på højskole

Det bliver stadig mere populært at tage på lange højskoleophold. På Engelsholm Højskole har man haft rekordstor tilgang af elever de seneste år. Det er særligt de kreative fag, der trækker.

23-årige Amalie Bosteen er i fuld gang med sit linjefag på Engelsholm Højskole.

quote

Vi kan få lov at arbejde med det kreative og fordybe os. Det sociale fællesskab er godt, og der er plads til alle

Amalie Bosteen, elev, Engelsholm Højskole

11 timer om ugen arbejder hun i smykkeværkstedet, hvor både ideudvikling, leg med materialer og finpudsning af smykketeknikker er på skemaet. 

- Vi kan få lov at arbejde med det kreative og fordybe os. Det sociale fællesskab er godt, og der er plads til alle, fortæller Amalie Bosteen.

Fordybelse og kreativitet er populært, når der skal vælges højskole. Tilgangen til højskolerne har de sidste ti år været støt stigende, og det er særligt de kreative fag, der lokke de unge. 

- De vil gerne have et rum til fordybelse, hvor de kan vise, at de ikke behøver at have en eksamination hængende over hovedet. Men højskolen handler også om det medmenenskelige og fællesskabet, siger underviser på Engelsholm Højskole Bente Stamp.

På Engelsholm har man aldrig før oplevet så stor interesse for de lange højskoleophold. Men også de korte kurser er populære, og de første i 2018 er allerede udsolgt. 

- Det skyldes, at vi skidegode til det, vi laver. Vi har holdt fast i, at det er det kreative, som er omdrejninspunktet, siger en stolt forstander Jakob Bonderup.

For Amalie Bosteen har højskoleopholdet været en investering i sig selv og sin fremtid. 

- Jeg synes, det er spændende og sjovt at få lov at prøve nogle forskellige kreative ting.