Krigsveteran idømt tidsubestemt anbringelse for drab på sine forældre

En 43-årig tidligere soldat udsendt til Balkan er onsdag idømt tidsubestemt anbringelse på Sikringsafdelingen i Slagelse for dobbeltdrab på sine forældre. Efter drabene kørte han rundt med forældrenes lig i bagagerummet - og opholdt sig undervejs i Blåvand, inden han blev anholdt ved Vonge.

Den 43-årige blev i fredags kendt skyldig i drab ved at have slået begge sine forældre på henholdsvis 69 og 74 år flere gange i hovedet og på kroppen med en økse, hvilket medførte så voldsomme skader, at de begge mistede livet. Han er desuden dømt for usømmelig behandling af lig ved efterfølgende at have pakket ligene ind i plastikposer, dækket dem med tæpper og kørt rundt med dem i sin bil. 

Dobbeltdrabet fandt sted i et hus i Uggelbølle ved Randers, og den 43-årige blev nogle dage efter drabet anholdt den 12. juli sidste år ved Vonge nær kommunegrænsen mellem Vejle og Hedensted.  

Senioranklager ved Østjyllands Politi, Birgitte Ernst, havde forud for dagens dom påstået anbringelse på Sikringsafdelingen uden fastsat længste tid, hvilket retten fulgte.

- De personundersøgelser, der er lavet af den tiltalte, har givet et entydigt billede af en mand, der er sindssyg og farlig. Vurderingen er, at han er i stor risiko for at begå ny, alvorlig, personfarlig kriminalitet, såfremt han ikke opholder sig under ganske sikre rammer. Derfor mener jeg, at han skal anbringes på Sikringsafdelingen, og det er jeg selvfølgelig tilfreds med, at retten er enig i, siger anklager Birgitte Ernst i en pressemeddelelse.

Den 43-årige har siden 13. juli sidste år siddet varetægtsfængslet i surrogat på Sikringsafdelingen.

Han udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.