Kulturel vrede over fodboldnavn

VB Kolding er navnet på den nye østjyske fodboldfusion. Det er Vejles kulturudvalgsformand meget utilfreds med.

Efter fem Danmarks-mesterskaber sender Vejle Boldklub ikke længer sit eget førstehold på banen. Fra næste sæson foregår det i samarbejde med Kolding FC. Målet er at skabe et nyt fusions-hold, der skal bringe trekantområdet tilbage til fodboldens top.

Reduceret til et V

Samarbejdet mellem de to klubber har imidlertid skabt frustrationer i Vejles kulturpolitik. Den konservatiove kulturudvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen er vred over, at det nye hold efter al sandsynlighed skal spille under navnet VB Kolding.

Han mener ifølge Vejle Amts Folkeblad, at Vejle mister et værdifuldt varemærke ved at blive reduceret til et V i klubnavnet. For få år siden brugte Vejle Boldklub netop effekten af varemærket til at argumentere for, at kommunen skulle bygge et nyt stadion, påpeger udvalgsformanden.

Kolding tager det hele

- Om ikke så længe spiller VB Kolding på Jokri Park. Hvor er Vejle henne i det spil, spørger Dan Arnløv Jørgensen. I Vejle kan man blot se til, mens Kolding løber med det hele, mener han.

- Kolding løb også med universiteterne, og snart nævnes også kun Kolding i forbindelse med fodboldklubben. Vejle er ikke en forstad til Kolding, og jeg fatter ikke, hvorfor vi altid bare giver op her i Vejle, siger den vejlensiske kulturudvalgs-formand.