TV der bevæger dig

Kulturkrigere slår til i Jelling

Det skal være slut med tomme butikslokaler i Jelling, hvis det står til Kulturkrigerne. Her i weekenden har de åbnet en pop-up-butik midt i byen.

Der var friskbagt brød til salg i Kultur Krigernes nye pop-up butik i Jelling. Foto: Stefan Jørgensen, TV SYD

Kultur-krigerne kalder de sig, og de har en mission.

De vil bringe liv tilbage i byen efter de seneste års butiksdød.

- Gennem de sidste ti år er der revet mange huse og butikker ned, og flere butikker står tomme, fortæller Kulturkrigernes projektleder Bjarne Taudal til TV SYD.

Men det skal være slut, håber han.

Som led i Kulturkrigernes forsøg på at bringe liv tilbage i døde butikker, åbnede gruppen i går en såkaldt "pop-up-shop" i et af byens tomme butikslokaler.

I den nye pop-up-butik solgte lokale ildsjæle i dagens anledning både dukker, surdejsbrød og økologisk oksekød.

Til glæde for nogle af de mange lokale, der slog et smut forbi.

- Det er lækkert med friskbagt brød. Jeg håber det bliver et fast koncept, siger Jesper Fjordside til TV SYD. Han har i hvert fald købt brød med hjem til kaffen.

Ideen med pop-up butikken er, at forskellige lokale kan være fælles om at sælge deres varer i butikken og håbet er, at den på sigt kan få lov at blive i lokalerne, hvor Fakta tidligere holdt til.

Vi skal lave aftaler med udlejer og dem, der vil have en plads her, og så skal vi ligeså stille få bygget butikken og arbejdspladsen op, og så kan vi åbne midt i juni måned, siger Bjarne Taulov til TV SYD.

 

 

Mere kultur