Kvinde sigtet for dødsvold sendt i behandling

En 53-årig kvinde, som sigtes for dødsvold mod en 62-årig mand i Vejle, blev i et grundlovsforhør onsdag varetægtsfængslet til den 10. maj. Dommeren vurderede dog, at hun ikke skulle tilbringe fire uger i arresten - men kvinden skal i stedet i behandling på sygehus.

Inden  grundlovsforhøret ved Retten i Kolding onsdag eftermiddag blev lukket for offentligheden, kom det frem, at den 53-årige kvinde sigtes for at have forårsaget den 62-årige mands død ved at skubbe ham ned fra en trappe ved den omkomne mands lejlighed på Tønnesgade i Vejle. 

Hun er også sigtet for at have efterladt den 62-årige i hjælpeløs og beruset tilstand. Kvinden nægter sig skyldig - men hun og hendes forsvarer protesterede ikke mod frihedsberøvelsen og beslutningen om at hun skulle i behandling, som juridisk kaldes varetægtsfængsling i surrogat.

Den 62-årige mand blev fundet død i sin lejlighed i Vejle tirsdag eftermiddag, hvor politiet blev alarmeret kl. 16,25. Tre timer senere blev den 53-årige kvinde anholdt. 

 

- Omstændighederne var af en karakter, hvor vi valgte at betragte det skete som et mistænkeligt dødsfald. Den 53-årige kvinde har tilknytning til den afdøde - og har efter politiets opfattelse sidst har været i kontakt med den 63-årige i live, sagde vicepolitiinspektør Carsten Thostrup, Sydøstjyllands Politi, onsdag formiddag til TV SYD.

Senere onsdag forelå resultatet af en obduktion af den 62-årige. Den viser, at mandens død formentlig skyldes vold, hvorefter politiet valgte at sigte den 53-årige kvinde for vold under særdeles skærpende omstændigheder efter straffelovens paragraf 246 jævnfør paragraf 245 og for at have forladt en person i hjælpeløs tilstand  jævnfør paragraf 250.

En dommer i Kolding har i grundlovsforhøret onsdag eftermiddag vurderet, at der er en begrundet mistanke om vold med døden til følge, oplyser anklageren, Helle Iversen, til Ritzau.

Fængsling i surrogat