Lærer trafiksikkerhed i hoppepuder

En ambulance som hoppepude. Ellers en cykelbane med bløde, oppustelige bander. Her bliver børnene cykelklare til skolestart.

Børnenes Trafikskole blev skabt, fordi Carsten Hage Winther opdagede, at mange skoler ikke afholder den obligatoriske trafikundervisning. Nu rejser hans firma rundt til skoler og børnehaver for at lege trafiksikkerheden ind i de små poder.

I sommerferien stiller han sine hoppepuder op ved varehusene, og i mandags var trafikskolen ved Bilka i Vejle. Her blev deltagerne bl.a. introduceret til en oppustelig ambulance.

- Der er en båre, som vi kan tage ud. Her lærer børnene at lægge maskotten Bamse Betjent i aflåst sideleje, forklarer Carsten Hage Winther.

- Trafik er mindst lige så vigtigt at lære som dansk og matematik, siger han videre til TV SYD.

Han fik ideen til sit "roadshow" for tre år siden.Skolerne har ikkepenge til den obligatoriske færdselsundervisning. Med støtte fra forsikringsselskaber tilbyder han trafik- og første hjælpsundervisning gratis til skoler.

Han laver også sommerevent som turneen til alle landets Bilka-varehuse. Børn kan låne en cykel, der passer til deres alder og størrelse. Men de kan også udfylde skemaer med spørgsmål. Alle deltagere ved de 16 Bilka-varehuse deltager i lodtrækningen om otte børnecykler.

Børnenes Trafikskole har været i Sønderborg i sidste uge. I dag var det så Vejle, og i morgen gæster trafikskolen Horsens. Tirsdag den 25. juli stiller Bamse Betjent op i Esbjerg og dagen efter ved Kolding Storcenter.

Børnenes Trafikskole drager rundt med oppustelige cykelbaner, en brandbil, politibil og ambulance. Du kan læse mere på www.boernenestrafikskole.dk. Trafikskolen begynder fra 1. november.