Landskendt hit-duo giver koncert for gymnasieelever

Elever i 1.g på Rosborg Gymnasium i Vejle fik sig en musikalsk overraskelse tirsdag, da den landsskendte musikerduo Julias Moon lagde vejen forbi gymnasiets festsal.

Stolerækkerne var fyldt med forventningsfulde elever, der havde blikket stift rettet mod musikerne i spotlyset.

Det var ikke en helt normal skoledag for førsteårseleverne på Rosborg Gymnasium. Skoleskemaet tirsdag eftermiddag bød nemlig på en live-koncert i gymnasiets festsal.

- Det var sindssygt fedt. At vi fik muligheden i den her tid, det er vildt, siger Luna Bregnhøj, og hun var ikke alene om begejstringen.

- Det var helt vildt, og koncerten var megafed, siger Hanna Sofie Vraa.

quote

Vi har savnet at spille musik.

Louis Samson, musiker, Julias Moon

Eleverne fra Rosborg Gymnasium klappede begejstreret til musikken, der blev leveret af musikduoen Julias Moon.
Eleverne fra Rosborg Gymnasium klappede begejstreret til musikken, der blev leveret af musikduoen Julias Moon.
Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD

Tilbage på scenen

Det var ikke kun eleverne, der havde set frem til en anderledes dag. De københavnske musikere glædede sig også over atter at stå på en scene og synge for et levende publikum.

- Vi har savnet at spille musik, så det var vildt fedt at stå på en scene igen, siger Louis Samson, der er den ene musiker i duoen.

Oliver Kincaid udgør den anden halvdel, og ifølge ham gav dagens koncert en mulighed for at se, hvordan publikum vil reagere, når duoen igen turnerer i landet.

- Eleverne måtte klappe, og så begyndte nogle af dem også at trampe, så det skal vi huske til vores næste show, siger han henvendt til Louis Samson, som ærgrer sig over, at coronarestriktionerne ikke gør det muligt for publikum at synge og danse med til indendørskoncerter.

Julias Moon

Afbræk fra skoleskemaet

Hverdagen på gymnasiet i Vejle har ikke været den samme, siden coronapandemien sidste forår satte en stopper for flere sociale og musikalske arrangementer.

- Her på skolen har vi meget fokus på musik. Vi plejer faktisk at have live-musik hver eneste uge til vores plenum. Det har vi ikke haft i et år, så derfor arrangerede vi koncerten, siger gymnasiets rektor Hanne Hautop.

Hun mener, at eleverne har haft brug for sociale oplevelser, der ifølge hende giver ekstra energi til at deltage i undervisningen.

Rektoren røber afslutningsvis, at også skolens andenårselever og HF-elever snart vil få et overraskende afbræk fra skoleskemaet.

Rektor Hanne Hautop med musikerduoen.
Rektor Hanne Hautop med musikerduoen.
Foto: Jørgen Guldberg, TV SYD