Lego-familie får hovedkvarter på Vejle Havn

Legofamiliens investeringsselskab, Kirk Kapital A/S, har hyret den verdensberømte dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson til at tegne sit nye hovedkvarter ved havnefronten i Vejle, skriver vejleamtsfolkeblad.dk.

Kirk har allieret sig med Olafur Eliasson for at sikre et markant byggeri, der kan matche Bølgen på nabogrunden.

Ud over at være installationskunstner har Olafur Eliasson også arbejdet med arkitektur via sit firma i Berlin.

Blikfang for byen

Vejle Byråd vedtog onsdag aften at sælge grunden efter offentligt udbud. Prisen for den 24.400 kvadratmeter store grund er endnu ikke offentlig, men salget baner vej for, at kommunen kan få gang i et store udviklingsprojekt, der blandt andet rummer en ny og større lystbådehavn.

Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V), er sikker på, at byen nu får et unikt projekt som blikfang for enden af havnemolen, og direktør Bjarne Ammitsbøl fra Kirk Kapital lover byen et helt anderledes byrum med plads til rekreative områder, erhverv og kultur.

Kirk Kapital holder i dag til i et kontorbyggeri på Damhaven 5 i Vejle.

Ser frem til opgaven

Olufur Eliasson ser frem til opgaven, for som han siger:

- Jeg har i mange år beskæftiget mig med æstetisk-analytisk med rum og med forholdet mellem individuelle og kollektive erfaringer med byrum. Denne opgave vil give mig mulighed for at videreføre mit arbejde inden for en eksplicit arkitektonisk sammenhæng.

Olafur Eliasson (født 1967) laver store særprægede installationer og har udstillet i mange lande bl.a. Østrig, Tyskland, USA og Frankrig. Han udstillede i slutningen af 2003 og begyndelsen af 2004 på Tate Modern i London.