Liberal vandt valget på Twitter

Der er tweetet mellem 10.000 og 15.000 gange i valgkampen i Syd- og Sønderjylland. Men én kandidat har tweetet mere end alle andre. Se her hvem.

Alis S. Hemmingsen, Lib. Alliance Vejle.
Alis S. Hemmingsen, Lib. Alliance Vejle.

Med mere end 400 tweets er Alis Hemmingsen, kandidat for Liberal Alliance i Vejle, den kandidat, der har været mest synlig på det sociale medie i valgkampen i Syd- og Sønderjylland.

Det viser en analyse af 2.505 tweets foretaget af Analytiks.dk for TV SYD.

Alis Hemmingsen har under valgkampen kørt en målrettet strategi baseret på erfaringerne fra sin egen forretning. Her har hun med succes opbygget en følgerskare på næsten 1.600, som har givet masser af forretningsmuligheder.

- Det går i al sin enkelhed ud på at skrive et blogindlæg, altså noget med indhold, og så dele det på twitter under forskellige overskrifter. Jeg har derfor heller ikke tal på, hvor mange blogindlæg jeg har måttet producere. Men det har krævet en hel del, siger Alis Hemmingsen til TV SYD.

Hun mener de andre politikere kunne have glæde af at vænne sig til hendes aktivitet.

- Man skal jo huske på, at Twitter ikke er som Facebook hvor man skal læse alle tweets. Der må gerne være en lidt højere støjtærskel. Sådan er kulturen derinde. Jeg er ikke overbevist om, at de andre politikere har samme opfattelse, fortæller Alis Hemmingsen.

Alis Hemmingsen har som flere af de øvrige kandidater kun få følgere på Twitter.

Til gengæld har et samarbejde mellem medierne i regionen betydet, at kandidaternes mange tweets er blevet vist blandt nyhederne på mediernes hjemmesider. Det gælder bl.a. Vejle Amts Folkeblad, DR Trekanten og ikke mindst tvsyd.dk, der er alene har op mod 70.000 besøg om ugen.

- Hvorvidt det har en effekt på valgkampen, vil jo vise sig i dag. Jeg har tweetet, nu er det vælgernes tur, slutter Alis Hemmingsen.

Nedenfor kan du se de 10 kandidater, der har tweetet mest i valgkampen. I ordskyen kan du klikke dig frem til kandidaterne på Twitter.

Klik på navnene i ordskyen og mød kandidaterne på Twitter

 

Top 10 over mest aktive kandidater på Twitter:

 

Sådan er analysen lavet: