Lokal dressur-rytter får debut til EM

Dressurrytteren Daniel Bachmann Andersen fra Blue Hors ved Egtved får debut på landsholdet ved EM. Tønder-rytteren Anna Kasprzak også udtaget.

Der er blevet sat navne på de ryttere, der skal repræsentere det danske dressurlandshold ved EM i Aachen i næste måned.

Den regerende danske mester Anna Kasprzak fra Tønder, Mikala Münter Gundersen, Rikke Svane og Daniel Bachmann Andersen skal forsøge at sikre OL-kvalifikation for det danske hold i holdkonkurrencen.

Sidstnævnte er beridder fra stutteriet Blue Hors ved Egtved og glad for landsholdsudtagelsen.

- Min målsætning for i år vra netop at blive udtaget, så det er dejlig at få det indfriet, fortæller 25-årige Daniel Bachmann Andersen til TV SYD.

Han har været hos Blue Hors i ni måneder. Før det var han hos den danske landstræner Rudolf Zeilinger ved Osnabrück i seks år.

Egtved-rytteren rider på hesten Loxana.

- Den absolut vigtigste målsætning for os ved EM er at sikre kvalifikationen til OL, siger Kimi Nielsen, elitechef i dressur, i en pressemeddelelse.

- Anna og Mikala har et par års erfaring på det her landsholdsniveau, mens Rikke og Daniel er debutanter, så det er et ungt hold, vi stiller med. Men jeg tror på, at de alle vil give sig 100 procent for at levere gode præstationer og sikre os OL-kvalifikationen, siger han.

Holdmesterskabet ved EM bliver afgjort den 12.-13. august.

De tre bedste ved EM kommer med til OL, men eftersom Storbritannien, Tyskland og Holland allerede har sikret en billet til legene i Rio næste år, kan en placering i top-6 ende med at være nok.

Det danske dressurlandshold blev nummer fire ved OL i London for tre år siden. I 2008 vandt Danmark bronze ved legene i Beijing.

Ud over holdkonkurrencen bliver de individuelle mesterskaber ved EM i Grand Prix Special og Grand Prix Kür afgjort den 15. og 16. august.