Lokale virksomheder adopterer skoleklasser

Et samarbejde mellem Dansk Byggeri og Vejle Kommune skal gøre skoleelever interesserede i håndværkerfagene.

3.C fra Petersmindeskolen i Vejle kunne i dag stolt fremvise produktet af deres samarbejde med den lokale håndværkervirksomhed Artusbyg.

Håndværkervirksomheden har adopteret 3. klassen, og det betyder, at klassen hvert år skal besøge virksomheden. Ved de seneste besøg har klassen arbejdet på nogle huse, som i dag blev vist frem på rådhuset i Vejle.

- Det har været sjovt, fordi man laver noget, man ikke laver så tit, siger Jeppe Bruntze Munch fra 3.C på Petersmindeskolen. 

Artusbygs adoption af 3.C fra Petersmindeskolen er kun et af flere eksempler i kommunen, hvor lokale håndværkervirksomheder har adopteret 1. klasser og fulgt dem igennem skolen op til 9. klasse. Hvert år skal klassen besøge virksomheden. Formålet er, at eleverne i en tidlig alder skal stifte bekendtskab med arbejdslivet og give dem inspiration til, hvad de vil efter 9. klasse.

 
Video: Foto: Christian Kallenbach, TV SYD.

- Her får de over en lang periode mulighed for at mærke på egen krop at arbejde med de forskellige elementer, der er i en virksomhed. På den måde kan de finde ud af, hvor det er, de skal finde deres plads på arbejdsmarkedet, når de når dertil, siger Karsten Vester, der er direktør i virksomheden Relationsnetværket. Virksomheden arbejder blandt andet med at matche skoleklasser og virksomheder.  

Den lille udstilling af 3.C’s huse blev indviet af Vejles borgmester.