Magnus Cort klar til gensyn med bakken i Vejle - det bliver altafgørende

Den danske cykelstjerne Magnus Cort bliver blandt deltagerne, når PostNord Danmark Rundt afvikles i slutningen af august med finale i Vejle.

Når den sidste og afgørende etape skal køres i PostNord Danmark Rundt, bliver det et gensyn med de danske landeveje, hvor Magnus Cort i begyndelsen af juli var med til at skabe eufori, da han snuppede Tourens prikkede bjergtrøje.

quote

Etapen i Vejle bliver altafgørende. Faktisk frygter jeg den måske mere, end jeg ser frem til det

Magnus Cort

- Det var vildt og virkelig godt at se så mange mennesker i Vejle. Da jeg så kom afsted alene ud til Jelling, kunne jeg kunne mærke, at det var crazy. Normalt er der aldrig så mange mennesker ude på landet, når vi cykler, fortæller den spurtstærke bornholmer til TV SYD.

Han har fire gange tidligere deltaget i PostNord Danmark Rundt og husker tydeligt stigningerne i Vejle.

- Det er smadder hårdt. Jeg kender Kiddesvej og dem der, og det er ikke sjove bakker. De er godt nok stejle, siger han til TV SYD og tilføjer:  

- Det plejer altid at være et godt løb med nogle hårde ruter og afsluttende omgange. Etapen i Vejle bliver altafgørende. Faktisk frygter jeg den måske mere, end jeg ser frem til det, siger han med et smil. 

Særligt folkefesten langs ruten gjorde indtryk på ham, og i et opslag på Instagram skriver han:

- Til mine danske fans vil jeg gerne fortælle, at jeg har PostNord Danmark Rundt i min kalender, så jeg håber på at se mange af jer ude på ruten.

En oplevelse for livet

Båret af netop folkefest kørte den 29-årige danske bjergrytter i sikker stil først op over stigningen Côte de Koldingvej med et forspring på seks minutter og var dermed garanteret at beholde bjergtrøjen til 4. etape.

- Det var stort op ad bakken. Jeg vidste godt, at jeg havde et stort forspring og ville få bjergpointene på Koldingbakken, fortæller han til TV SYD og tilføjer:

- Det var bare om at nyde det og suge det til mig. Det er noget, jeg aldrig kommer til at opleve igen.

På cyklen igen efter corona

På Instagram skriver Magnus Cort, at han igen er på cyklen efter at være blevet smittet med coronavirus, og at han aldrig blev rigtig syg, da han var smittet.

Coronasmitten gjorde, at han måtte trække sig ud af Tour de France inden starten på etapen i søndags. Her var han vågnet op med coronasymptomer, og virusset blev siden bekræftet med en test.

Han fortalte dog efterfølgende, at han formentlig ville have været i stand til at gennemføre etapen, hvis han havde fået lov til at starte.

Magnus Cort har på Instagram delt TV SYDs artikel om navngivningen af de to storkeunger.
Magnus Cort har på Instagram delt TV SYDs artikel om navngivningen af de to storkeunger.

Inden sit ufrivillige farvel til Touren nåede han foruden en uge i prikker også at vinde en etape i det prestigefyldte cykelløb. Han kom først over målstregen på 12. etape.

Corts EF-hold er et af otte hold fra World Touren, der har meldt sin ankomst til det danske etapeløb, der køres i perioden 16.-20. august.