Maj-Britt kæmper for sin syge datter

Maj-Britt Sanders kæmper for at få forsket i medicinsk cannabis til sin datter. Derfor samler hun penge ind via Facebook - nu er Facebooksiden blevet til en forening.

Maj-Britt Sanders er mor til Isabella på 10 år. Hun kæmper for nye og bedre behandlingsmetoder for sin datter, der har epilepsi.

quote

- Jeg tror virkelig, at det er et af de præparater, som kan gøre en forskel for børnene. Der er mange, der har gode erfaringer med det både i udlandet og herhjemme.

Maj-Britt Sanders, mor, Bredsten

Sidste år samlede Mai-Britt Sanders underskrifter ind for at sat få epilepsi med i en forsøgsordning med medicinsk cannabis. Underskrifterne blev samlet ind via Facebook, men nu er siden blevet til en forening. En forening der samler penge ind til sin helt egen forskning på området.

- Vi bliver nødt til at tænke nye veje. Det nytter ikke noget at blive ved med at køre i det samme, siger Maj-Britt Sanders.

Maj-Britt Sanders mener, at medicinsk cannabis er vejen frem. 

- Jeg tror virkelig, at det er et af de præparater, som kan gøre en forskel for børnene. Der er mange, der har gode erfaringer med det både i udlandet og herhjemme, siger hun.  

Der mangler forskning på området

Maj-Britt Sanders kæmper derfor for at få forskning på området.

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi får noget på papir. Noget der fortæller sort på hvidt, at det her hjælper, så det ikke bare er noget, vi render og siger og tror, siger hun. 

Der bliver forsket i brug af cannabis til folk med epilepsi, blandt andet på privathospitalet Filadelfia. Problemet er bare, at det, de forsker i på Filadelfia, er Isoleret CBD og ikke fuldspektret olie, som Maj-Britt Sanders kæmper for - det er to vidt forskellige ting. 

- Vi ved, at folk har gode erfaringer, men vi mangler den viden og de studier, der ligger bagved. Og det er netop den viden, der skal til for, at læger vil behandle med det, siger Maj-Britt Sanders.

Derfor kæmper hun for at samle penge ind til forskningen, så lægerne kan få deres beviser, og hun kan få medicinsk cannabis til hendes datter.

- Jeg synes, at det er synd for alle de børn, som er så syge, at de ikke kan få lov til at prøve det.

Maj-Britt Sanders med sin datter Isabella på 10 år.
Maj-Britt Sanders med sin datter Isabella på 10 år.
Foto: John Melin, TV SYD