TV der bevæger dig

Måske åbning i sag om elevator på Børkop Station?

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) havde de positive briller på, da han læste et svar fra transportministeren før nytår. Han tolker brevet sådan, at Børkop Station snart kan få gangbro med elevator.

Foto: Arkiv

Vejle-borgmesteren skrev til transportminister Magnus Heunicke (S) i begyndelsen af december for at gøre opmærksom på, at handicappede og folk med barnevogn ikke kan komme med toget mod Vejle fra Børkop ? med mindre de vil køre til Fredericia og skifte til et tog mod Vejle?

Magnus Heunicke har svaret, og?

...- Jeg er godt tilfreds med svaret. Særligt de sidste linjer i brevet, for her giver ministeren en åbning i sagen, siger Arne Sigtenbjerggaard til Vejle Amts Folkeblad.

Transportministeren noterer i sit svar, at det ikke er afgjort, om gangbroen i Børkop skal bygges om, når strækningen skal elektrificeres. Men hvis det er tilfældet, vil Banedanmark lave en ny gangbro med et elevatoranlæg.

Når strækningen skal elektrificeres betyder det, at der skal være plads til de strømførende ledninger. Det kan betyde, at en række viadukter og gangbroer skal bygges om.

Lokalrådet i Børkop har kæmpet for en løsning for gangbesværede og passagerer med stor bagage eller barnevogne i flere år. I løbet af november og december var hele tre folketingsmedlemmer på besøg på stationen for at se på forholdene. Det var den konservative Mike Legarth, SF?eren Karina Lorentzen Dehnhardt og Venstre-manden Jens Ejner Christensen.