Million-gave til sindslidende

Tidligere medarbejder testamenterer tre millioner kroner til det social-psykiatriske center Sukkertoppen i Vejle, oplyser DR Trekanten.

Beboerne på Sukkertoppen skal have det bedst mulige liv, så de skal have underholdning og adspredelse. Det står i testamentet efter en tidligere medarbejder på det social-psykiatriske center. Beboerne skal også have et kolonihave-hus.

Centerleder Anne Koba på Sukkertoppen har givet DR Trekanten nogle detaljer om arven efter den tidligere medarbejder, som er en mand, men unavngiven.

Han nævner i testamentet, at underholdning og adspredelse kan være musik eller hjælp til rejser. Det skal være med til at fornøje og gøre livet lettere at leve.

Nogle af pengene er allerede brugt til fest og rejser til udlandet, og nu skal der investeres i et kolonihave-hus på en grund, som Vejle Kommune stiller til rådighed.

- Det bliver jo et fristed, som et sommerhus kan være for mange andre, siger Anne Koba. Man kan tage en madkurv med og en kop kaffe. Man kan også tage i kolonihaven en smuk aften og tænde bål og stege en pølse, siger centerlederen til DR Trekanten.