TV der bevæger dig

Million-gave til Vejle

Real Dania Fonden har allerede begavet Vejle med flere millioner kroner til by-forbedring. Nu kommer der en check til på knap 29 millioner kroner. 

Spinderihallerne er en stor succes, som kan blive endnu større.

Real Dania Fonden oplyser i en pressemeddelelse, at pengene skal bruges til en udvidelse af Spinderihallerne i den vestlige del af byen. På checken står der helt præcis 28,7 millioner kroner til at indrette den tidligere keddelbygning bag det nuværende kultur- og erhvervsudviklingscenter.

Ialt 71 millioner

Bygningen skal ifølge aftalen med Real Dania være et center for design-drevet vækst med plads til omkring 30 mindre  innovative virksomheder, der forener kreativitet og design med forretningsforståelse og godt købmandsskab.

Real Dania Fonden betaler hele udgiften til ombygning af keddel-huset. Med den seneste donation har Real Dania i alt skænket knap 71 millioner kroner til det kommunale spinderihals-projekt.

- Vi er glade for, at Real Dania ser de store muligheder i projektet. Fonden har jo fokus på at udnytte gamle bygninger til nye formål, siger Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V) til Vejle Amts Folkeblad.

Spinderihals-projektet er en succes, og det er han glad for.

- Folk står i kø for at komme ind. Derfor er det ekstra dejligt, at vi nu kan udvide med den forsømte keddelbygning, siger Arne Sigtenbjerggaard.

Mest sete på tvsyd.dk