Millioner til oplevelsescenter

Et oplevelsescenter i Kongernes Jelling er kommet tættere på virkeligheden efter at Arbejdsmarkedets Feriefond har bevilget 9,4 mio. kr.

Pengene er givet til indretning af udstillingsrummet ?Religionsskifte? i Oplevelsescenter Kongernes Jelling. Pengene kommer dog kun til udbetaling, hvis midlerne til resten af projektet kommer i hus.

- Tilsagnet fra Arbejdsmarkedets Feriefond viser, at der er et stort potentiale i projektet, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard. Jeg er optimistisk i forhold til, at også meget af den øvrige finansiering vil falde på plads inden for den kommende tid.

Den digitale Edda

Som én af installationerne i rummet planlægges ? Den digitale Edda?, der udstiller hele den del af temaet, der drejer sig om den gamle asatro udformet som en blanding af Eddaskrifterne og gamle munkeskrifter - en åben bog, hvor fortællingerne nærmest vælter ud i rummet.

Hvert element er interaktivt lige fra bålet til Yggdrasil på væggen. Her kan gæsterne høre og opleve forskellige historier, der beretter om den nordiske mytologis verdensbillede. Prøve små spil, der illustrerer forskellige sider af emnet og løser opgaver, der kun kan løses, hvis man går på jagt efter information i rummet.