TV der bevæger dig

Minister sylter Børkop mener SF

Karina Lorentzen der er folketingsmedlem for SF, har netop fået svar af transportministeren om Børkop station og muligheden for at øge handicap tilgængeligheden.

00:38

Foto: Arkiv

1 af 2

Børkop Station er en af otte danske stationer, hvor kørestole eller barnevogne kun kan komme på toget i den ene køreretning af den simple årsag, at man for at nå det andet spor, skal forcere en tunnel eller gangbro med mange trapper, noget som reelt er umuligt for disse passagergrupper at bruge.

Karina Lorentzen har derfor gentagne gange søgt transportministeren om en løsning på problemet, således at alle borgere kan tage toget i begge retninger.

I dag kom svarene så fra ministeren. Den dårlige nyhed er, at Børkop ikke bliver prioriteret lige nu, men den gode er, at ministeren dog stiller en plan fra 2017 og frem i udsigt for hvordan stationerne skal få ordnede forhold.

-Jeg ærgrer mig over, at der ikke kommer en løsning nu, men det er trods alt et fremskridt, at ministeren vil kortlægge de landsdækkende problemer og nu som noget nyt faktisk siger, at der skal ske noget og at der kommer en prioriteringsplan, siger Karina Lorentzen.

Der er dog en chance for, at Børkop kan blive prioriteret tidligere, nemlig hvis gangbroen skal laves om som følge af de kommende investeringer i Togbroen.