Minister vil gøre det nemmere at stille p-skiven

Transportministeren kommer bilister, som ikke kender en lille regel om p-skiver, til undsætning. Han vil simpelthen sløjfe reglen.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V), Vojens, har sendt et forslag i høring, som skal gøre nemmere at stille p-skiven korrekt.

De fleste bilister ved, at man skal stille sin p-skive på ankomsttidspunktet de steder, hvor der er tidsbegrænset parkering. Men mange havde glemt reglen om, at hvis man parkerer før tidspunktet, hvor tidsbegrænsningen træder i kraft, så skal p-skiven stilles på det tidspunkt.

Det fik nogle motionister i Vejle at føle. De ankom til byens store idrætscenter, DGI Huset, kl. 7.30 og stillede pligtskyldigt p-skiven til det tidspunkt.

Og fik en p-afgift af kommunens kontrollører. P-skiven skulle stilles til kl. 9, hvor den tidsbegrænsede parkering begynder.

Vejle Kommune kunne ikke betale afgiften tilbage, men henvendte sig til ministeren.

- Den regel har vist sig at være svær at forstå for mange, og det har resulteret i bøder, som bilisterne med rette har opfattet som værende urimelige. Nu er jeg klar med et forslag til, hvordan vi kan gøre reglerne mere logiske, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt i en pressemeddelelse.

Ministeren foreslår at ændre paragraf 3 i Parkeringsskivebekendtgørelsen, så bilister, der ankommer før en tidsbegrænset periode, nu kan vælge mellem at indstille til ankomsttidspunktet eller tidspunktet for tidsbegrænsningens begyndelse. 

- Det betyder, at der ikke er nogen bilister, der behøver at sætte sig ind i nye regler. De bilister, der kender de gældende regler, kan fortsætte med at stille parkeringsskiven til tidsbegrænsningens begyndelse. Og dem, der anser det for mere logisk at stille skiven til ankomsttidspunktet, kan fortsætte med det uden at risikere at få en bøde, forklarer transport- og bygningsministeren.

Bekendtgørelsen vil være i høring til 4. februar 2016 og forventes at træde i kraft 1. marts 2016.

 

 

Læs ministeren forslag, som er i høring.