Nabo frygtede fyrværkeriulykke

Naboer slog ved 18-tiden alarm, da den gamle flyveplads i Vandel genlød af eksplosioner. Brandvæsenet blev tilkaldt, men kom ikke i arbejde. Det var et rekordforsøg.

Zanny Arina Lundgaard, som bor tre-fire kilometer fra shelterne på flyvepladsen har før oplevet fyrværkeri-test. For det var nemlig det, der var tale om.

- Men det har aldrig været så voldsomt. Det lød som jetfly og bragene var højere end ellers, siger hun til TV SYD. Jeg troede det var en ny fyrværkeriulykke.

Hun optog en lille stump video, mens hun talte med vagtcentralen hos Sydøstjyllands Politi.

Politiet alarmerede Falck i Billund, som sendte en sprøjte. Også lufthavnenens brandbil blev sendt afsted. Det samme gjorde en indsatsleder fra Trekant Brand i Vejle.

- Men jeg kunne vende om med det samme, siger indsatsleder Kristian Müller til TV SYD. Der var tale om et forsøg, formentlig med en type batterier. Men der var ingen fare til stede.

Ifølge vagtchef Jørn Lindhardt, Sydøstjyllands Politi, var der tale om en kontrolleret affyring af fyrværkeri.

Han har fået  en tilladelse til det, som kaldes et ”rekordforsøg”.

Det er firmaet LCH Fireworks, som har fået tilladelsen.  Firmaet har hjemadresse i Middelfart – som et datterselskab af T.Hansen. LCH Fireworks er et af de firmaer, som har tilladelse til at lagre fyrværkeri hos Vandel Erhvervspark efter ulykken i Seest for over ti år siden.

Det er ikke lykkedes TV SYD at få fat i firmaet for at høre mere om ”rekordforsøget”