TV der bevæger dig

Naturfredningsforening glad for Venstres plan for midtjysk motorvej

Danmarks Naturfredningsforening er tilfreds med, at Venstre vil føre en midtjysk motorvej udenom Vejle Ådal.

Venstre vil have motorvej med vest Foto: TV SYD

Venstre vil have en eventuel hærvejsmotorvej til at gå udenom områderne i Vejle Ådal. Det skriver partiets formand og trafikordfører i en række læserbreve i lokalaviser. Og den melding gælder Danmarks Naturfredningsforening.

Ifølge direktør for foreningens afdeling for Natur og Plan, Michael Leth Jess, fjerner det en af de bekymringer, som Danmarks Naturfredningsforening har haft imod en ny motorvej op igennem Midtjylland.

-Et af de områder, der er sprunget os i øjnene som problematiske ved det her projekt, er Vejle Ådal. Der er ingen tvivl om, at det er et af de kerneområder, som en motorvej vil berøre, siger han.

Danmarks Naturfredningsforening har været meget kritiske overfor idéen om en ny motorvej, der skal gå i nærheden af den gamle hærvej, der indtil togenes indtog i Danmark var en hovedtrafikåre op igennem Jylland.

Det ændrer Venstres melding om at drive motorvejen udenom Vejle Ådal ikke på.

-Det er en lille dråbe i havet, men det er en vigtig dråbe. Der er rigtig mange andre naturområder på spil. Det kommer sig af, at hvis man vil føre en vej, hvor hærvejen har gået, så er det på det jyske vandskel, fortæller Michael Leth Jess.

-Der er rigtig mange store, spændende naturområder i ådale, sprækkedale og med bakker i det område.

Hele idéen om en ny motorvej risikerer at ødelægge de naturområder, der ligger i det skel, fordi de pløjer ned igennem naturområder, der allerede er for usammenhængende, mener Michael Leth Jess.

/Ritzau/