Nissernes Efterretningstjeneste går ind i sag om nissehueaktion

Efter ukendte gerningsmænd natten til i går placerede nissehuer på 192 betonsøjler i Jelling skrider Nationalmuseet nu til handling.

Af de 276 betonsøjler der i Jelling markerer Harald Blåtands palisade i Jelling er to tredjedele blevet udstyret med nissehuer. Den milde form for ?hærværk? får nu nationalmuseet til, med stor humor, at gå ind i sagen og inddrage Nissernes efterretningstjeneste

- Vi ser på sagen med et meget stort glimt i øjet,siger Nationalmuseets direktør, Per Kristian Madsen i en pressemeddelelse. Han vil nu have klarhed for, om det vitterlig er palisadenisser, der står bag hueaktionen

.

Nationalmusset gætter på, at det er de sjældne palisadenisser, der står bag. Er det vitterligt dem, betegner Per Kristian Madsen det som noget af en sensation. Af museets arkiver fremgår det, at palisadenisserne uddøde i vikingetiden, hvor brugen af palisader gik af mode.

Palisader er spidse pæle, der er slået i jorden og sammen danner et forsvarsværk. I samarbejde med Vejle Kommune vil nationalmuseet nu indsamle de opsatte huer i håb om at finde DNA-spor.