TV der bevæger dig

Nordsøtorsk til alle - trods blæsevejret

Der kommer få Nordsøtorsk på nytårsbordene, men mange fra Østersøen. I Vejle melder Rasmus Jørgensen fra Ratatouille (det tidligere Fiskehuset), at butikken har Nordsøtorsk nok.

Der er nytårstorsk til alle - trods blæsevejret i den sidste uge. Men nogle af dem kommer måske fra Østersøen. (Colourbox)

Det har blæst for meget i Nordsøen til, at ret mange af de små kystfiskerbåde har været ude af havnen. Men der ser ud til at blive landet torsk nok fra Østersøen til, at alle, som ellers vil, kan få friskfanget torsk på bordet nytårsaften.

Ikke de store landinger

Det skønner auktionsmester Sten Rønn Steen fra Danske Fiskeauktioner, der dækker vestkysthavnene i Thyborøn, Thorsminde og Hvide Sande.

- Der har ikke været de store landinger. Vi har lidt dårligt vejr i Nordsøen, og de både, der har været ude, har haft halvdårligt fiskeri. Så de fleste nytårstorsk vil i år komme fra Østersøen.

- Jeg tror dog, der vil være torsk nok til alle, der vil have dem, siger auktionsmesteren.

140 kr. pr. kilo

Fiskerikajen, der har butikker i Rungsted og København, sælger hele Nordsøtorsk for 180 kroner per kilo og Østersøtorsk uden hoved og hale for 95 kroner per kilo.

Ratatouille i Vejle sælger hele Nordsøtorsk for 140 kroner per kilo. På fiskeauktionen i Thyborøn fik Nordsøtorsken hammerslag ved 80 kroner per kilo.

Nordsøtorsk er generelt større end Østersøtorsk.

- Nordsøtorsk regnes for finere og er de mest efterspurgte. Man siger, at der er lidt mere væde i Østersøtorsk, så de er knap så fast i kødet. Men det kan være svært at smage forskel, hvis man ikke er kender, siger Sten Rønn Steen.