Nu får Vejle en pantelåner

I Vejle åbner nu en pantelåner. Det er et af de eneste stedet i landet, hvor der er en pantelåner.

Du kommer ind med dine ting, og du går ud med kontanter. Det er tanken bag en pantelåner. Og nu kan Vejlenserne så se frem til, at det bliver en realitet i deres by. På første sal i shoppingcentret Mary’s i Vejle åbner nemlig en af Danmarks eneste pantelånere.

- Jeg har tænkt på det i mange år, og så har jeg tænkt, at nu prøver vi det. Der er mange, som gerne vil af med nogle ting, som har en høj værdi, som andre gerne vil købe, siger Jan Hæstrup, der er direktør i Nordisk Auktioner, der står bag den nye pantelåner.

Nu får Vejle en pantelåner.

En pantelåner fungerer på den måde, at en kunde kommer ind med en genstand, eksempelvis en halskæde. Pantelåneren vurderer så halskæden, og kunden får så halvdelen af halskædens værdi i kontanter og en tilbagekøbsklausul med hjem, som sikrer, at kunden kan købe halskæden tilbage. Køber kunden ikke halskæden tilbage, når aftalen slutter, må pantelåneren sælge halskæden.

- Her kan de få nogle hurtige penge på en kort tid, og så kan de få deres varer igen, hvis det er det, de vil. Men hvis de skal ud og låne penge, så er det bedre at låne dem i en bank end hos mig, siger Jan Hæstrup.

Og indehaveren er sikker på, det bliver en succes:

- Folk har rigtig mange ting, og det er godt at få ryddet op engang imellem, siger han.