TV der bevæger dig

Nu kan du købe dagligvarer døgnet rundt i Vejle

Fra tirsdag er det muligt at købe vaskepulver, toiletpapir og andre dagligvarer 24 timer i døgnet i en fysisk butik i Vejle. Det er discountkæden Netto, der fremover holder åbent døgnet rundt i Vejle som det eneste sted i TV SYDs område.

Det er discountkæden Netto, der fremover holder åbent døgnet i butikken på Olgasvej.

Fra tirsdag er det muligt at købe vaskepulver, toiletpapir og andre dagligvarer 24 timer i døgnet i en fysisk butik i Vejle. Foto: Erling Schultz, TV SYD

1 af 2

De første 24 timer åbne Nettoer åbnede på forsøgsbasis for næsten  to år siden i København, Lyngby og Århus. Siden er flere kommet til i Storkøbenhavn og større provinsbyer, og fra idag fordobles antallet, når 24-timers butikkerne også kommer til bl.a. Virum, Solrød, Roskilde, Næstved og - som den eneste i TV SYDs område - Vejle.

Ifølge Brian Seemann, der er landedirektør for Netto Danmark, var det i første omgang ikke kunderne, der handler om natten, der var i fokus, da Netto åbnede sine første døgnåbne butikker.

Til at starte med var målet at gøre butikkerne mere attraktive  for dem, der handler om dagen, ved at bruge natten til at klargøre butikken til dagen efter og sætte varer på plads.

Den første nat med åben butik i Vejle var kundestrømmen begrænset. Butikschefen på Olgasvej i Vejle, Jesper Andersen,  ser det dog også først og fremmest som en fordel, at kunderne i dagtimerne slipper for et forhindringsløb mellem paller af nye varer.

00:32

Butikschefen på Olgasvej i Vejle, Jesper Andersen,  ser det  som en fordel, at kunderne i dagtimerne slipper for et forhindringsløb mellem paller af nye varer.

Luk video

Udviklingen i de eksisterende 24-timers butikker har været så positiv, at Netto ud fra en sammenligning af indkøbsmønstre, kundeunderlag og geografi har kunnet analyseret sig frem til, hvor det giver mening at udvide åbningstiderne. Selv om nattens omsætning oprindeligt var det sekundære i de døgnåbne Nettoer, er det et kendetegn ved 24-timers butikkerne, at de oplever pæn salgsvækst. 

Rekruttering af medarbejdere til natarbejde i Netto sker ad frivillighedens vej for allerede amnsatte og ved nyansættelse af medarbejdere, som har erfaring med natarbejde.

Netto har 465 butikker i Danmarke og fra i dag  vil 30 af butikkerne i Danmark være døgnåbne.