Nu kommer musikken hjem til dig

Et nyt samarbejde mellem Jelling Musikfestival, Vejle Musikteater og TV SYD bringer talenters musik hjem i stuerne.

Når du i disse coronatider ikke må gå til koncerter, må koncerterne komme til dig. Det er grundlaget for et spontant samarbejde mellem Jelling Musikfestivals talentudviklingsprogram, Quasar, Vejle Musikteater og TV SYD, som betyder, at du her på tvsyd.dk kan opleve seks koncerter med regionale talenter nu på torsdag den 9. april.

Koncerterne bliver sendt direkte fra græsplæner, parkeringspladser og baggårde ved en række boligforeninger i og omkring Vejle.

Program:

- Vi glæder os over samarbejdet med Quasar og TV SYD om altankoncerterne, som er med til at fremme talent i vores område. I en tid, hvor gæsterne ikke kan komme i musikteatret, gør den digitale verden det heldigvis muligt, at vi "kommer hjem" til vores gæster og får prøvet nye oplevelsesformer af. Jeg er helt sikker på, at det bliver nogle dejlige koncertoplevelser fra altanen, vinduet eller sofaen, mens vi venter på lysere tider, hvor vi igen kan være sammen om fællesoplevelser, siger direktør Mette Kier fra Vejle Musikteater.
 

Hvad er Quasar?

Upcoming bands fra Vejle

I tidsrummet mellem kl. 10 og 18 spiller de seks bands hver en koncert for beboerne i de forskellige boligforeninger. Og altså også for alle andre interesserede der kan følge med live på tvsyd.dk. Alle bands er upcoming navne, som enten er fra Vejle eller har tilknytning til området eller til musikprojektet Quasar, som Jelling Musikfestival står bag.

- Det er bands, som laver deres egen musik, og som indtil videre selv har betalt for at få det udgivet. Så nu giver vi dem chancen for at komme ud og gøre dét, de brænder for i en tid, hvor omstændighederne ellers har gjort det umuligt. Det er det, vi arbejder for, siger Jacob Kromann-Gallop, projektleder for Quasar hos Jelling Musikfestival.

Corona-venlige koncerter

Koncerterne afvikles under åben himmel, og på intet tidspunkt bliver mere end 10 personer samlet på ét sted, alle holder afstand til hinanden, og musikerne medbringer deres eget grej.

Derfor er der heller ikke lagt op til, at folk møder op ved boligforeningerne, men i stedet sætter sig til rette foran fjernsynet eller computeren og streamer koncerterne fra kl. 10.00.

- TV SYD har som public service-medie en væsentlig opgave i at oplyse og formidle fakta, viden og nyheder. Men vi har i dén grad også en vigtig opgave i at være med til at “samle os alle omkring lejrbålet”. Tale ind i fællesskabet og sikre, at vi taler sammen og lytter til hinanden. Derfor blev vi glade, da Jelling Musikfestival og Vejle Musikteater henvendte sig med idéen om et samarbejde om live-koncerterne for beboerne i boligforeningerne, så vi sammen kan sørge for, at endnu flere kan opleve koncerterne med talenterne, siger Jesper Nygaard, chefredaktør hos TV SYD.

Hver koncert begynder med en fællessang og varer cirka 25 minutter. Der er lagt pauser ind i programmet i løbet af dagen.

Projektet støttes af Vejle Kommune og Jelling Musikforening.