Nu tilbyder regionen flere vaccinationstider - håber på færre problemer med at booke

Region Syddanmark har nu lagt vaccinationstider ud til de næste fire uger. De fleste burde kunne booke en tid, mener regionsdirektør.

Mange borgere i Region Syddanmark har oplevet problemer med at booke vaccinationstider, selvom de har modtaget en invitation i deres e-boks. Enten er ventetiden for lang eller også har der ganske enkelt ikke været nogle tider at vælge mellem. 

Men nu lægger regionen flere tider ud i systemet til de borgere, der er indkaldt til vaccination.

- Vi lægger nu tider ud til og med uge 14, så de fleste burde kunne booke en tid, fortæller regionsdirektør Kurt Espersen, der dog ikke kan love, at alle inviterede kan finde en tid.

- Der er dog stadig inviteret flere, end der er vacciner til. Vi skal være sikre på, at vores vacciner bliver brugt, så vi ikke i sidste øjeblik skal kalde folk ind fra akutlister og risikerer at spilde vacciner, siger han.

I sidste uge modtog Region Syddanmark i alt 26.950 vacciner, som skal gives i denne uge. De vil blive tilbudt særligt sårbare og ældre syddanskere samt sundheds- og ældremedarbejdere. Langt de fleste af vaccinerne går til at genvaccinere borgere, som allerede har fået første vaccination for mindst tre uger siden.

- “Løse” tider er vores ansvar

Region Syddanmark arbejder løbende på at løse de tekniske udfordringer med systemet - især med booking til vaccine nummer to.

- Det er hele tiden en udfordring for os, når borgere tager andre tider end dem, de først bliver tilbudt. Men vores personale bliver bedre og bedre til at håndtere systemet, siger Kurt Espersen.

Han beskriver, at der konstant opstår “løse” tider i bookingsystemet, når borgere booker en første tid og forslaget om anden tid ikke passer dem.

- Så prøver de at booke igen, og til sidst er der en første og en anden tid i overskud. Så vi skal have personale til at kigge efter de løse tider i systemet, og det bliver vi bedre og bedre til hele tiden. Systemet udvikles uge for uge, siger regionsdirektøren, der opfordrer borgere på jagt efter vaccinationstider til at fortsætte som hidtil.

- Folk skal gøre, som det er bedst for dem. De må gerne finde anden tid, der passer dem bedre, og så er det op til os at sikre, at der ikke står løse tider i systemet, understreger han.

Region Syddanmark oplyser mandag, at 116.657 borgere indtil videre har fået første vaccination, hvilket svarer til 9,5 procent af befolkningen. 42.123 af dem har samtidig fået anden vaccination og er dermed færdigvaccinerede.

Så langt er der mellem to vaccinationer