Ny asfalt på hullet motorvej ved Vejle

En af de mest befærdede strækninger på Østjyske Motorvej (E45) skal have ny asfaltbelægning. Det drejer sig om strækningen mellem sammenfletningen ved Skærup og Vejlefjordbroen. Strækningen er ca. 10 km. lang. Arbejdet går i gang søndag aften.

Ved juletid fik frostvejr  store asfaltlapper til at løsne sig. Hullerne var så store, at de var farlige for trafikken. Mellem jul og nytår blev asfaltmaskinerne kørt frem og hullerne lappet trods sne og kulde.
Helt godt blev det dog aldrig  - og nu skal der altså ny asfalt på den 30 år gamle motorvej.

Det havde Vejdirektoratet håbet kunne undgås, fordi motorvejen skal udvides fra fire til seks spor frem mod 2015.

Natarbejde

Al arbejdet vil foregå mellem kl. 18 og 06 om morgenen for genere trafikken mindst muligt.
Vejdirektoratet vil samtidig benytte lejligheden til at udføre en række øvrige arbejder såsom græsslåning, brøndrensning, rabatafhøvling samt udskiftning af autoværn og tavler.

Ny asfalt i to etaper

Arbejdet vil blive udført i 2 etaper:
Etape 1 vil foregå i det sydgående spor mellem Vejlefjordbroen og Skærup sammenfletningen i perioden fra den 30. maj til den 12. juni 2010. I hele perioden vil vejen være åben for normal trafik fra kl. 6.00 om morgenen til kl. 18.00 om aftenen.
Etape 2 vil foregå i det nordgående spor mellem Skærup sammenfletningen og Vejlefjordbroen i perioden fra den 13. juni til den 26. juni 2010. I hele perioden vil vejen være åben for normal trafik fra kl. 6.00 om morgenen til kl. 18.00 om aftenen.
Ramperne ved afkørsel 61Vejle syd, vil i perioder være spærret.
Det er nødvendigt at flytte trafikken under arbejdet, og der vil blive skiltet tydeligt. Af hensyn til trafikanterne og vejarbejderne vil der være en hastighedsbegrænsning på 70 km/t ved vejarbejdet, lokalt dog 50 km/t. På grund af indsnævring af kørebanebredden fra to til ét spor er der risiko for kødannelser. 
 

Se mere trafikinfo