Ny konge i Givskud. Kronprinsen tager over

Givskud Zoos nye konge er officielt fundet. Han hedder Kipenzi, og er søn af den gamle gorillahan Samson.

En god gorillaflok skal have en alphahan eller sølvryg til at passe på flokken. I Givskud har den han heddet Samson i flere år. Men for et par uger siden døde Samson, og gorillaflokken skulle derfor have en ny leder.

Den leder er nu fundet i Samsons søn, Kipenzi.

I Givskud Zoo er man rigtig glade for, at man har fået lov til at beholde Kipenzi som lederen af Gorillaflokken.

- Vi kunne sikkert få en god gorilla udefra. Men Kipenzi har Samsons karakterer og væsen. Han er meget omgængelig, siger direktør i Givskud Zoo, Richard Østerballe, til TV SYD.

TV SYDs fotograf var forbi Givskud Zoo da Samson døde. Her fik han et par billeder af den ny gorillaleder Kipenzi. Se videoen med den nye alphahan her. (Varighed: 42)

Det er den europæiske avlskomite, der har givet Givskud Zoo lov til at indsætte Kipenzi som leder af gorillaflokken. Godt nok er han den gamle hans søn, men han er ikke i famillie med nogen af hunnerne i flokken.

Derudover har det sine fordele at bruge en han, der kender flokken forklarer Richard Østerballe til TV SYD.

- Det er meget naturligt at en ny gorillahan vil slå ungerne i flokken ihjel. Men vi har satset på, at det ikke ville ske med Kipenzi, fordi han er vokset op med ungerne og kender dem. Indtil videre er der ikke sket noget, efter vi satte dem sammen.

Kipenzi er en særlig gorilla i zoologisk sammenhæng, da begge hans forældre er født i naturen. Gæster i Givskud Zoo kan allerede nu se ham i hans nye rolle som leder af gorillaflokken.