Ny organisation hjælper børnehjemsbørn med mentorfamilier

Ditte Reedtz fra Vejle har stiftet organisationen Eocase, hvor børnehjemsbørn får en mentor familie, så de får sociale relationer og kompetencer

I Danmark bor knap 5000 børn på børnehjem og døgninstitutioner. Enten er de forældreløse eller har oplevet omsorgssvigt i en tidlig alder og de savner voksne at stole på og familier at spejle sig i. 

Eocase er en ny organisation som vil matche frivillige familier med børnene, som dermed får mennesker i deres liv, som holder af dem og kan fungere som mentorer i mange hverdags situationer.

Hvis børnene på børnehjem ikke får relationer som disse, risikerer de at ende som kriminelle eller misbrugere og de ved ikke, hvordan man skal behandler andre mennesker.  

Børnene er klar og på landsplan har 1500 mentor familier meldt sig, men organisationen har ingen penge. Det koster 10.000 kroner at screene familierne og indtil videre er kun fem familier blevet det. 

Vejle er foregangsby, men på sigt skal det fungere i hele landet og inden 2020 er det meningen, at modellen skal hjælpe børn på børnehjem i hele Europa.

Se mere om Eocase i dagens Naboer når de besøger vestbyen i Vejle  kl 14, 19.55 og 22.35 på TV SYD+