TV der bevæger dig

Ny serie: Hvad blev det til? Ramonas sag

Køleskabet er gabende tomt hos Ramona Cordis Hansen i Vejle. Hun opholder sig i dag ulovligt i Danmark. I dag er hun første sag i en ny serie, hvor TV SYD følger op på tidligere sager: Hvad blev det til?

06:32

Ramona Cordis Hansen og Christa Laursen: Hvorfor kan ingen finde kattelem i den sag?

1 af 2

Den cubanske kvinde sidder lige nu i en lille lejlighed i Vejle, betalt af venner og familie. Hun har nemlig ingen penge selv.

Det viser køleskabet, som hun i dag viste til TV SYDs medarbejder: Her var kun to flasker vand.

- Jeg vil gerne have mad i mit køleskab, men jeg har ikke mad, siger hun til TV SYD. Jeg kan ikke vaske tøj eller andre ting, der koster penge.

Ramona har været i Danmark siden 1999. Hun har arbejdet i 10 år, betalt sin skat, været gift og fået en søn og tre børnebørn her i landet.

Men en skilsmisse gjorde hende pludselig uønsket i Danmark. Nu opholder hun sig ulovligt i landet, må ikke arbejde og har ingen andre steder at tage hen.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem, Christa Laursen, har gennem de sidste fire år forsøgt at hjælpe Ramona, da det viste sig, hun ikke havde en gældende opholdstilladelse.

Ved årsskiftet blev de rådet til at søge en fornyet opholdstilladelse - men det har de ikke gjort. De tør simpelthen ikke?.

Alle omkring Ramona er uforstående overfor, at der intet sker i sagen og Christa Laursen er bekymret for den cubanske kvindes fremtid.

- Man kan finde kattelemme alle andre steder. Så find den dog - og hjælp den pige, siger Christa Laursen.