Nyfødt bongo gik viralt: Sådan har ungen det i dag

For halvanden måned siden kom en sjælden skovantilope til verden. Dens nuttethed tog internettet med storm, og interessen for den har været stor.

En nyfødt skovantilope charmerede mange mennesker, da Givskud Zoo delte et billede af den på deres facebookside. Skovantilopen er af arten bongo og stammer fra et bjergområde i Kenya.

Antilopeungen tog internettet med storm og på bare en uge nåede billedet af den ud til knap en million facebookbrugere. I Givskud Zoo kunne de tydeligt mærke interessen for den lille ny. 

- I begyndelsen var der mange, der spurgte på facebook, hvornår den kom ud, og hvornår de kunne se den. Der er ikke så mange, der har henvendt sig til os her i parken, men jeg er sikker på, der er mange, der har været ude at se den søde bongo, siger Kim Skalborg Simonsen, biolog, Givskud Zoo.

Kim Skalborg Simonsen fortæller, at bongoen har det rigtig godt.

- Han har haft det rigtig fint. Han brugte de første tre uger i stalden med sin mor, indtil han var helt sikker på benene. Nu er han fulgt med ud på savannen og går sammen med resten af bongoflokken.

Man regner med, at der kun lever cirka 100 eksemplarer af dem i den vilde natur i Afrika.