TV der bevæger dig

Nyt psykiatrisk hospital står klar til at modtage patienterne

Region Syddanmark indviede fredag efterrmiddag det første offentlig-private psykiatri-sygehusbyggeri i Danmark

Det nye hospital ligger omkranset af Grejsdalens natur tæt på det eksisterende sygehus i Vejle. Foto: Lasse Hyldager

Et 17.000 kvadratmeter stort byggeri  rummer Psykiatrisk Afdeling Vejle samt Børne- og Ungdomspsykiatrisk Ambulatorium Vejle. De nye rammer skal løfte den psykiatriske behandling og bidrage til mere fysisk aktivitet, forebyggelse af tvang og mere inddragelse af patienten. 

Bygningen er omkranset af Grejsdalens natur tæt på det eksisterende sygehus i Vejle.

- Det er et fantastisk hus, vi står med nu, og de fine rammer vil give et markant løft af behandlingen og bedre kunne matche den udvikling, der er i gang i psykiatrisygehuset lige nu med forebyggelse af tvang, nye arbejdsformer med integrerede afsnit, sanseintegration, fysisk aktivitet og meget mere. Det vil komme både medarbejdere, patienter og deres pårørende til gode, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V) i en pressemeddelelse.

Læs også Rejsegilde på ny psykiatrisk afdeling i Vejle

Byggeriet er et af de største projekter herhjemme, hvor det offentlige arbejder sammen med private investorer og bygherrer. Ved at gennemføre projektet som Offentligt-Privat Partnerskab(OPP) står de fysiske rammer færdige tre år tidligere, end hvis Region Syddanmark selv skulle have bygget og finansieret afdelingen.

Region Syddanmark har de seneste år bygget nye fysiske rammer til psykiatriske patienter og medarbejdere i hele regionen. Erfaringer fra de nye afdelinger i blandt andet Aabenraa og Esbjerg er taget med og videreudviklet i Vejle, blandt andet erfaringer omkring døgnrytmelys, integrerede afsnit, forebyggelse af tvang mm.  
Medarbejdere og patienter flytter ind i det nye byggeri i løbet af næste uge. Knap 300 medarbejdere vil færdes og have deres daglige gang på Nordbanen 5 i Vejle.