TV der bevæger dig

Nyt Sundhedshus i Vejle

Onsdag aften besluttede Vejle Byråd at sælge en 6.000 m2 stor grund ved DGI-huset. På grunden skal der bygges et 18.400 m2 stort moderne Sundhedshus med både offentlige og private lejere.

Illustration: Arkitema

Vejle Kommune lejer sig ind og får brug for 7.200 m2 til ny tandklinik, sundhedscenter osv. Det er en forudsætning for salget, at bygherren, entreprenør- og byggefirmaet A. Enggaard A/S, finder relevante lejere, som passer ind i Sundhedshuset.

Der skal den kommende tid laves aftaler med en række potentielle lejere, bl.a. med Region Syddanmark om deres lokalpsykiatri. Lejeaftalerne forventes på plads i løbet af sommeren, hvorefter byggeriet vil gå i gang.

Ny idrætshal og konferencelokaler

Salget af byggeretten til Sundhedshuset betyder, at planlægningen og byggeriet af en ny idrætshal på godt 4.000 m2 fordelt på to plan nu kan gå i gang. Den nye idrætshal er forudsætningen for, at man kan komme i gang med den længe ønskede renovering af DGI-huset, hvor bl.a. Hal 1 skal ombygges til konferenceformål.

- Vejle er Danmarks næststørste konferenceby efter København, og hvis vi skal fastholde og udbygge den position, er det vigtigt, at også faciliteterne i DGI-området lever op til fremtidens krav. Vi er meget glade for, at vi med salget af byggeretter nu får sat gang i den længe ønskede renovering og udbygning af DGI-huset, siger borgmester Arne Sigtenbjerggaard.

Sundhedshuset forventes at kunne tages i brug i sommeren 2014. Det er tegnet af Arkitema og COWI, der ligeledes vandt den arkitektkonkurrence, der blev udskrevet i 2009 for DGI-huset.