TV der bevæger dig

Nyt tøj til Egtvedpige vil koste 50.000 kr.

En ny kopi af Egtved-pigens dragt vil koste over 50.000 kr. Men så vil det også være en opdateret udgave af det tøj, den unge teenagepige blev begravet i for 3300 år siden.

02:19

Biwrgit Skov ved montren, hvor Egtvedpigens kjole og bæltespænde blev stjålet. Heldigvis i en kopi.

Måske har tyvene ikke kunne læse dansk? Det står højt og tydeligt, at der er tale om en kopi.

1 af 3

- Vi har fået en del ny viden om traditionerne og gudedyrkelsen på den tid. Så hvis vi bliver nødt til at bestille en ny dragt, vil den blive opdateret til den nyeste viden, siger museumsinspektør Ove Sørensen til TV SYD.

Kopien af Egtved-pigens dragt blev mandag stjålet fra en montre ved Egtvedpigens grav. Sammen med kjolen blev stjålet en bæltespænde.

Ove Sørensen håber, at den stjålne kopi kommer tilbage. En ny - opdateret udgave - vil koste mellem 50.000 og 100.000 kr. at få lavet, skønner han.

Motivet

Han tør ikke gisne om motivet til tyveriet.

- Jeg håber, at der er tale om uvidenhed. Eller at tyvene ikke har været i stand til at læse på den lille seddel i montren, som på dansk fortæller, at der er tale om en kopi.

Den originale kjole og bæltespændet findes på Nationalmuseet - under lås og slå.

Teenage-pige

Det er cirka 3300 år siden, den 16-18-årige pige blev lagt i en gravhøj ved Egtved, indsvøbt i kohud og dækket af et uldent tæppe.

Egtvedpigen er et af de bedst bevarede fund fra bronzealderen, primært på grund af den velbevarede klædedragt, som altså stadigvæk er i sikkerhed.

Mest sete på tvsyd.dk