Økologi skal også være bæredygtigt

Bæredygtighed er det nye økologi, og det giver problemer for nogle økologiske producenter, der gerne vil have økologi på dagsordenen igen.

Det er ikke længere nok at være økologisk. Det skal også være bæredygtigt.

Sådan ser situationen ud for en lang række økologiske producenter. Nogle økologiske landmænd oplever endda, at bæredygtighed er blevet en direkte modsætning til økologi.

- Lige nu står vi i en periode, hvor folk kun snakker bæredygtighed, bæredygtighed og atter bæredygtighed, og økologien bliver opfattet som en modsætning til det, fortæller Henrik Bovbjerg, der er økologisk landmand i Give.

Konference om bæredygtighed 

Henrik Bovbjerg er én af mange økologiske producenter, der gerne vil have mere fokus på, at økologi også kan være bæredygtigt.

Derfor var han onsdag aften mødt op i Vejle, hvor to lokale landboforeninger sammen med Syddansk Økologi hos Food Innovation House inviterede til konference for økologiske producenter om netop bæredygtighed.

Her kunne producenterne blive klogere på, hvordan de kan drive en økologisk forretning, der også er økonomisk bæredygtig - og de kunne dele viden med hinanden indbyrdes. 

- Vi vil gerne give inspiration til, hvilke nære ting de kan gå hjem og ændre fra i morgen for at arbejde mere målrettet med bæredygtighed og økologi, fortæller en af aftenens oplægsholdere John Jensen, der arbejder som chefanalytiker og handelsrådgiver i AgroMarkets.