Omdiskuteret fabrik får miljøgodkendelse

Foderfabrikken Fermentionsexperts I Jelling alligevel får sin miljøgodkendelse. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Fermentionsexperts i Jelling har i sin korte levetid været i ret kraftig modvind. Både fra naboer og lokale politikkere. Faktisk var modvinden så stærk, at fabrikken i efteråret begyndte at søge efter nye muligheder i både Kina og USA. Men nu tyder alt på at fabrikken alligevel kan blive i Jelling.

- Jeg er da rigtig glad for at det er gået igennem. Men vi føler jo også, at vi har gjort vores, også har det været op til Vejle Kommune at gøre deres. Vi ligger jo inden for de værdier der kræves, så jeg var blevet rigtig overrasket, hvis godkendelsen ikke var gået igennem i går, siger Jens Legarth, administrerende direktør, til TV SYD.

På et møde i natur- og miljøudvalget i Vejle Kommune blev det i går diskuteret om fabrikken kunne få sin miljøgodkendelse. Med nye tiltag fra virksomheden holder den sig nu inden for de grænser der kræves, og derfor har kommunen ikke kunne komme med de store indsigelser.

Til udvalgsmødet i går var det også kun et parti, nemlig SF, der stemte i mod. Derfor ser det ud til at der nu er fri passage for virksomheden for at få sin godkendelse. Den skal blot godkendes af virksomheden også er de klar til at producere igen.

Fabrikken har ikke produceret siden 25. maj, men med gårsdagens godkendelse bliver produktionen genoptaget i næste uge.