TV der bevæger dig

Omstridt direktør fratræder

Manden, der ville bygge en moske midt i Vejle, fratræder. Efter 18 år som teknisk direktør i Vejle Kommune går Erik Dahl-Rasmussen på pension.

Teknisk direktør Erik Dahl-Rasmussen går på pension - efter 18 turbulente år i Vejle.

Ideen om en moske på p-pladsen Ved Anlægget, blev skudt ned af politikerne - og udløste et ramaskrig i Vejle. I dag er der i stedet bygget en anden slags tempel på stedet - nemlig et parkeringshus...!

Heftig debat

Men andre af Erik Dahl-Rasmussens ideer er blevet ført ud i livet. Ofte under heftig debat.

- Jeg er fyldt 65, så det må være på tide at sige stop. Der er stadig mange spændende projekter, som jeg godt ville være med til - men det vil der blive ved med at være, siger Erik Dahl-Rasmussen til Vejle Amts Folkeblad.

Vejle Kommune hentede sin tekniske direktør i Grenå for 18 år siden. Han fratræder til august.

Ingen uundværlig

Kommunen har opslået stillingen. men formanden for teknisk udvalg, Peder Hummelmose (V), er klar over, at det bliver svært at finde en ligeså ide-rig teknisk direktør.

- Men ingen er uundværlig, så det bliver bare en anden type direktør vi får, siger Peder Hummelmose til lokal-avisen.

Til avisen siger han, at samarbejdet med Erik Dahl-Rasmussen har været "fantastisk fascinerende". Han ved godt, at direktøren har mange kritistere, som synes, at der er for meget granit og rustent jern i Vejles bymidte.

- Han har været igangsætter for hele den udvikling, som Vejle har gennemgået de seneste 15 år. Den kan vi takke ham for, siger Peder Hummelmose.