Otte nye ghettoer

Antallet af boligområder, der betegnes som ghettoer, er steget fra 3 til 11 i Syd- og Sønderjylland. Løget i Vejle og Kvaglund i Esbjerg er to af dem.  

I går boede de i en almindelig boligforening. I dag bor de i en ghetto. Det er de trætte af i Løget By. Ligesom de er i de andre boligområder, der står på socialministeriets såkaldte ghetto-liste.
Listen for i år udkom i dag. 
 

Et dejligt boligområde

Formand i afdelingsbestyrelse 42, Hans Helge Andersen er træt af, at Løget By er kommet på listen.
- Det er jo korrekt, når ministeriet skriver det. Men alligevel så er det rigtig træls, fordi det er et dejligt boligområde. Jeg ved, at de beboere, der bor her, de er virkelig glade for at være her. Og den anden ting er, at folk jo garanteret vil sammenligne ghettoområdet med de områder i København og på Fyn, hvor man hører, der er ballade. Og det er der jo overhovedet ikke i samme omfang i Løget, siger Hans Helge Andersen til dr.dk.

På lsiten igen

Dele af Esbjerg-forstaden Kvaglund har tidligere været på listen og taget af igen i 2009. Men er nu - igen - på listen. I hele Danmark er antallet af sociale ghettoer stedet fra 25 til 45 på et år. I TV SYDs område drejer det sig om 11. To i Esbjerg, to i Kolding, en i Aabenraa, to i Vejle, to i Fredericia og to i Horsens.

Udlændinge og arbejdsløse

Boligområder kommer på listen bl.a. hvis 30% af de erhvervsaktive beboere er arbejdsløse eller på anden måde udenfor arbejdsmarkedet. Ghettoerne er som regel præget af mange udenlandske beboere og indvandrere. 

Se hele ghettolisten her