P-selskab tabte: Dårlig skiltning fik bilister i dyr fælde

Vestre Landsret har givet tre bilister ret i, at de er gået i en fælde på grund af dårlig skiltning ved en parkeringsplads nær Vejle Station. Europark vil forsøge at få sagen for Højesteret.

Sagen drejer sig om Reinholdts Plads på bagsiden af banegården i Vejle. Pladsen er parkeringsmæssigt delt i to. Men det har Europark ikke gjort tydeligt nok opmærksom på, siger dommerne. Det fortæller DR P4 Trekanten. 

På den ene del af pladsen gælder p-billetter. På den anden skal bilisterne bruge en særlige p-tilladelse. Men rigtigt mange har dummet sig, fordi skiltningen er svær at tyde. 

Marianne Agger er den ene af de tre, som vandt over Danmarks største p-selskab i landsretten.

- Vi er rigtigt glade for, at der sidder folk i Landsretten, som har læst vores udlægning af det her og kan se, at det er rigtigt svært at læse for menigmand, siger Marianne Agger til regionalradioen.

Problemet er, at skiltningen ikke viser tydeligt, hvor der må parkeres med en almindelig p-billet eller et særligt p-bevis. Inden landsretten kom frem til den afgørelse, krævede det et hav af mails, snak med advokaten, og en til tider ubehagelig kontakt med Europark, som i dag hedder Apoca.

Juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange, siger til P4 Trekanten, at afgørelsen i landsretten danner præcedens.

- Den kan helt sikkert bruges i andre sager, hvor bilisterne har det svært, siger han.

Parkeringsselskabet oplyser i en mail til radioen, at skiltningen på Reinholdts Plads er tilstrækkelig, og gældende regler er tydelige nok. De vil derfor prøve, om sagen kan komme for Højesteret.

Den fjerneste ende af p-pladsen til højre kræver særlig p-tilladelse. Men mange med ærinde på banegården har brugt den og fået et girokort, selv om de havde løst p-billet.
Den fjerneste ende af p-pladsen til højre kræver særlig p-tilladelse. Men mange med ærinde på banegården har brugt den og fået et girokort, selv om de havde løst p-billet.
Foto: Google Maps