Patientformand: Helt urimeligt sløseri

TV SYD kan tirsdag fortælle, at en liggende sygetransport to gange udeblev fra en aftale med en lam kvinde. Det forarger Patientforeningen.

Den 58-årige Lisbeth Henriksen fra Rødding, der lider af en neurologisk sygdom, som lammer hende fra halsen og ned, ventede to gange forgæves på en liggende sygetransport fra Bios.

Det skete, fordi Region Syddanmarks vagtcentral i begge tilfælde omdirigerede sygetransporten, så Lisbeth Henriksen ikke kunne nå sin aftale om at få skiftet den nasalsonde, der er hendes livline. En sonde, der til sidst faldt ud, så Lisbeth Henriksen måtte undvære både væske, medicin og mad i næsten et døgn.

Niels Jørgen Langkilde, som er landssekretær i Patientforeningen, er forarget over ambulancesvigtet.

 

Hos Patientforeningen forarger Lisbeth Henriksens historie.

- At det så sker to gange, det er jo helt urimeligt sløseri, siger Niels Jørgen Langkilde, som er landssekretær i Patientforeningen, til TV SYD.

- Denne sag er både oprørende og fortvivlende. Man skulle tro, at når en patient er svigtet én gang, så ville de gøre alt for at være på pletten næste gang, Det er helt uacceptabelt, at noget sådant sker. Ikke mindst set i lyset af at regionerne overvejer at indføre bøder til patienter, der udebliver fra sygehusene, siger han.

Du kan se mere til sagen i TV SYDs 19.30-udsendelse tirsdag aften.