Pengemangel i Givskud Zoo: - Vi behøver din hjælp

Der bliver igen i år røde tal på bundlinjen for dyreparken i Givskud. - Vi er pressede, siger direktør.

- Situationen er værre i år end sidste år.

Så kort og kontant lyder meldingen fra Richard Østerballe, der er direktør i Givskud Zoo.

Årsagen til de røde tal skyldes halvandet år med nedlukninger og restriktioner grundet coronapandemien, og derfor rækker dyreparken nu ud til private donorer.

I et Facebook-opslag, der begynder med et appellerende spørgsmål, fortæller Givskud Zoo, at det er en kritisk tid for parken, og at "vi behøver din hjælp". Direktøren spår parken et kæmpestort underskud i år.

- Jeg forventer, at vi ved udgangen af 2021 vil have et underskud på ti millioner kroner, så vi er pressede, siger Richard Østerballe.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.

Mangler udenlandske turister

Sidste sommer fik parken glæde af en politisk sommerhjælpepakke, som gjorde det muligt at reducere indgangsprisen. Den økonomiske håndsrækning fra Christiansborg er dog ikke en mulighed for Givskud Zoo i år, og derfor er situationen forværret sammenlignet med året år.

quote

Vi er langt bagefter.

Richard Østerballe, direktør, Givskud Zoo

- På nuværende tidspunkt er vi tæt på at være det samme sted, som vi sluttede sidste år. Lige nu mangler vi vores udenlandske gæster, som står for 20 procent af de samlede besøg, så vi er langt bagefter, siger han.

Det er særligt turisterne i nabolandene, som ikke må komme hertil eller holder sig væk.

- Nordmændene er den største gruppe af de udenlandske gæster, og de kommer jo ikke som i slet ikke. Det er lukket land. Tyskerne er begyndt at komme, men er til gengæld meget opmærksomme på coronapas og test, så de kommer ikke i samme omfang, som de plejer, siger direktøren.

600.000 kroner i støtte

Sidste år forsøgte dyreparken også at få private donorer til at hjælpe, og der var ifølge Richard Østerballe mange gavmilde mennesker, som gav et økonomisk bidrag.

- Vi endte med at modtage 600.000 kroner sidste år, og det var vi jo superglade for, men vi har ikke nogen forventning i år. Vi er jo glade for alt, siger han.

Det er dog ikke kun penge i form af donationer, som er kærkomne. Richard Østerballe understreger, at et besøg i parken, køb af souvenir eller en is også er en økonomisk støtte.

Han forsikrer samtidig om, at selvom underskuddet forventeligt skulle blive tocifret, så drejer parken ikke nøglen om.

- Vi lukker ikke, selvom det er i løbet af de kommende seks uger, at vi skal tjene 70 procent af vores omsætning. Vi skal nok overleve i år, men verden skal se normal ud næste år, ellers kan vi ikke blive ved.