TV der bevæger dig

COVID-19

Pizzeriaer deler gratis pizza ud til corona-beredskab

Lige nu deler flere pizzeriaer gratis pizza ud til læger, sygeplejersker og betjente som tak for deres indsats i hårde coronatider. Hos Kaan's Pizza og Grill gør de det trods dalende omsætning.

Hos Kaan's Pizza og Grill i Vejle har de valgt at dele gratis pizza ud frem til d. 30/3 til sygeplejersker og læger fra Vejle Sygehus og politibetjente i Vejle. Foto: Line Sahl

I øjeblikket spredes en ny pizza-tendens i Danmark. En række pizzeriaer har valgt at hylde læger, sygeplejersker og andre ansatte i beredskab som tak for deres indsats mod corona.

Opslagene breder sig lige nu på Facebook med overskriften “Til hverdagens helte”.

Hvis vi hjælper lægerne, og lægerne hjælper de syge, så tænker vi, at vi godt kan komme igennem de her hårde tider sammen.

Kaan Emre Kaya, ansat hos Kaan's Pizza og Grill, Vejle

Et af de steder er Kaan’s Pizza og Grill i Vejle. Her kan “modige læger og sygeplejersker på Vejle Sygehus og politibetjente i Vejle” hente gratis pizza efter en lang arbejdsdag. Det skriver pizzariaet på deres Facebookside.

- De kan ikke komme ud til supermarkederne og handle, fordi de får så sent fri, og de har ikke til madpakken. Derfor tænkte vi, at vi vil gøre noget for dem. Vi prøver bare at hjælpe på den her lille måde i denne hårde tid, siger Kaan Emre Kaya fra Kaan’s Pizza og Grill i Vejle.

Trodser faldende omsætning

Det er dog langt fra gratis at lave gratis pizzaer. Siden Danmark blev lukket ned, estimerer ejeren af Kaan's Pizza og Grill, at de har mistet omkring 30-50 % af deres normale omsætning på den tid. 

- Forretningen kører stadigvæk, men det var ikke ligesom før coronatiden, siger Kaan Emre Kaya.

Da TV SYD møder Kaan Emra Kaya og hans far, der ejer pizzeriaet, er klokken 13. På dette tidspunkt plejer der at være fyldt med frokostsultne skoleelever i restauranten, samt blive leveret frokost ud til flere af de omkringliggende virksomheder. Men i dag er der næsten musestille. På trods af det mener de stadig, at det kan betale sig at dele gratis pizzaer ud.

- Hvis vi hjælper lægerne, og lægerne hjælper de syge, så tænker vi, at vi godt kan komme igennem de her hårde tider sammen, siger Kaan Emre Kaya.

Kritiske kommentarer på Facebook

Pizzeriaet i Vejle er ikke de eneste, som langer gratis pizzaer over disken i øjeblikket. Også hos Stenovn’s Pizza i Vejen kan sultne sygeplejersker og læger frem til d. 30/3 hente gratis aftensmad. Det eneste, de skal gøre, er at vise hospitals-ID i butikken.

Men trods de gode intentioner og den ellers positive opbakning på begge opslag, har der også meldt sig et par kritiske kommentarer i strømmen hos begge pizzeriaer.

- “Vi er jo andre end sundhedspersonale, som stadig holder samfundet i gang....” lyder en kommentar på  Kaan's Pizza og Grill's Facebook opslag.

På samme måde bliver der kommenteret hos Stenovn's Pizza i Vejens Facebookside.

- “Super flot gestus, men hvad med resten af 'sundhedspersonalet'...?!”

Men den kritik tager de med oprejst pande hos Kaan's Pizza og Grill i Vejle.

- Vi er blevet enige om, at vi først og fremmest vil give gratis pizza ud til læger, sygeplejersker og politi, fordi vi mener, at de er hårdest ramt lige nu, siger Kaan Emre Kaya.

Mest sete på tvsyd.dk